Stayover Blackwater Village

Mining & Resources
Stayover Blackwater Village
Stayover Blackwater Village features BBQ areas throughout.

Larger rooms, delicious meals and great service are the key to Stayover Blackwater’s success.  

 

To find out more about Stayover in Blackwater call 1300 730 630 or visit the NEW Stayover by Ausco website.

 

In response to an accommodation shortage, Ausco Modular carefully designed, built and installed a large accommodation village for over 120 people in 2001 at Blackwater.  The village was an instant success and has since doubled to over 240 rooms due to the fast growth of the open cut coal mines in the region and the many companies who choose Stayover to accommodate their workers. 

 

Stayover Blackwater Village offers a full range of regular motel services designed to meet workers needs. 

 

Day to day management is handled by hospitality professionals who design nutritious meal menus and prepare fresh food daily including crib.

 

Recreational facilities are an important aspect of all Stayover villages and Stayover Blackwater is no exception with social BBQ areas and an entertainment area used regularly in the evenings with dart boards and pool tables providing a social space to relax and unwind.  A new gym will be coming soon with a variety of cardio and weights equipment as well as flat screen TV and sound system. 

 

Stayover Blackwater Village features a modern kitchen and dining facility with high raked ceilings to moderate the temperature and allow natural light and ventilation to make the space more comfortable.

 

Ausco Modular has applied it’s extensive accommodation experience in the design of the Stayover

 

Blackwater Village to offer 15 sqm rooms, making them larger than the industry standard, providing a more comfortable space with a larger ensuite.  Each room also features a desk, bar fridge, remote control air-conditioning system and remote control TV.

 

Each room features a private ensuite, desk, TV, mini fridge and air con/heating
BBQ areas are featured throughout the village design to provide social spaces.
Modern restaurant is designed with high raked ceilings to allow natural light.